Over Aruba

Aruba is een van de populairste bestemmingen in het Caribische gebied. Met de lange witte zandstranden, het constante mooie weer, de veelal luxe hotels en vakantiehuizen, is Aruba zeer in trek bij de vele Amerikanen en Europeanen. Aruba is puur genieten in een prachtige tropische setting. Vele vakantiegangers komen regelmatig terug naar dit prachtige eiland.

Tweede impressie over Aruba.

Klimaat
Aruba heeft een tropisch klimaat, en het is er altijd zonnig. De gemiddelde temperatuur is er bijna altijd 28 tot 30 graden. Er waait altijd een heerlijk verkoelend passaatwindje. De koele wind kan soms de indruk geven dat het koeler is. De warmste maanden zijn augustus, september en oktober. De koelste maanden december, januari en februari. Het regenseizoen is tussen oktober en december. 

Munteenheid
Op Aruba wordt er betaald met de Arubaanse Florin (ca. € 0,40 waard) of met US-dollar. Helaas kunt u niet met Euro's betalen. Overal op het eiland staan voldoende geldautomaten om cash geld te halen. Uw Nederlandse bankpas en credit card wordt gewoon geaccepteerd en daarmee kunt u bijna overal mee betalen.

Attracties
Buiten bezienswaardigheden heeft Aruba ook nogal wat attracties. Leuk om te bezoeken of er een dagje door te brengen. Overal langs de kust zijn er voldoende mogelijkheden voor een hoop waterfun. Op de stranden vind je voldoende tentjes waar je alles kunt huren om toch maar een nat pak te halen. Van surfplanken tot complete boten, van jetski tot catamaran, het is er allemaal. Maar je kunt natuurlijk ook de "Alto Vista" kapel gaan bekijken, de "Natural bridge", een ritje maken op een ezel, of naar de struisvogel-farm gaan. Bezoek de noordkust met zijn vuurtoren, het "Arikok" naturalpark of de "Ayo" rotsformatie bij Casibari om aansluitend naar het strand te gaan.

Boodschappen
Eigenlijk is alles wel te verkrijgen op Aruba. Naast de vertrouwde Blokker, Bruna of DA is er een groot aantal supermarkten. Zo is er SuperFood (soort Jumbo) met een groot assortiment aan Nederlandse producten en voor een betaalbare prijs. Voor een iets uitgebreider assortiment is er Ling & Sons. Alle supermarkten zijn dagelijks open van 08.00 - 20.00 uur. Ook op zondag, dan zijn de meeste supermarkten alleen 's-ochtends open.